Moravia Food Festival

Konání festivalu

pátek 26.5.2017 od 16.00 do 21.00 hodin

sobota 27.5.2017 od 11.00 do 22.00 hodin

neděle 28.5.2017 od 11.00 do 16.00 hodin

Průběh festivalu

MORAVIA QUALIVO FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ, VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM,                 JIŽ   PO SEDMÉ NA OCTÁRNĚ



PROGRAM LOŇSKÉHO FESTIVALU:

Pátek 16.00:

Oficiální zahájení MORAVIA QUALIVO FOOD FESTIVALU 2017

Představení zúčastněných restaurací a celo víkendového programu. Soutěžní menu zní letos "Jak vařily naše babičky, tak trošku v moderní úpravě".

16.45

Vaříme s Markétou Hrubešovou. Markéta Vám ukáže něco ze svého kulinářského umění a současně Vám povíme o prémiovém mase Qualivo. S panem Dvorským a Markétou si budeme povídat i o tomto mase a určitě i něco ochutnáme.

17.45

Letos budeme opět soutěžit v rychlosti pití piva od pivovaru Lobkowicz. Děvčata 0.3l piva, pánové zcela určitě 0.5l piva na rychlost. Budeme současně vyhlašovat vítěze a předávat cenu od pivovaru Lobkowicz. Zkusíme i krájet cibuli na kvalitu a množství, opět o cenu dárkového poukazu do jedné z restaurací, která se účastní festivalu. O vaření si popovídáme i s Jardou Lejnarem, kuchařem a starostou v jedné osobě.

19.00

Podruhé budeme mít možnost vařit s Markétou a opět to bude s masem Qualivo. Barmani ze Zlína nám namíchají své umění i s drinky live přímo na pódiu.

20.30 Ukončení pátečního programu.

Sobota 11.00

Zahájení sobotního dne a představení celo víkendového programu a zúčastněných restaurací.

12.00

Vaříme s Vaškem Formanem a Romanem Hadrbolcem a uvidíme co si tito dva mistrové na nás nachystají. Určitě to bude i něco z jejich vítězných menu.

13.00

Vaříme s Markétou Hrubešovou, která mimo jiné vyrůstala v Kroměříži a velmi ráda se k nám vrací.

Budeme soutěžit v poznávání kuchařských surovin a ingrediencí se zavázanýma očima, opět hrajeme o dárkový poukaz.

14.30

Tak do třetice nám bude Kamil Kneslík filetovat velkou rybu. chycenou v moři na udici. Pokud se všechno podaří, bude to letos Halibut cca 30 kilo veliký. Současně ho budete mít možnost i ochutnat.

Opět se bude pít pivo na rychlost a to děvčata i chlapci. Hrajeme o ceny z pivovaru Lobkowicz.

16.30

Zdenička Minářová bude kouzlit se svými vyhlášenými dezerty live na pódiu.

17.30

Vaříme s Markétou, tak uvidíme co nám dobrého uvaří, nechme se překvapit.

18.30

Slavnostní vyhlášení a předání certifikátu za nejlepší soutěžní pokrm. Odborná porota v čele s Vladimírem Šmejkalem, Romanem Hadrbolcem, Vaškem Formanem a Markétou Hrubešovou. Poté nám zazní tóny od cimbálovky Víti Klabačky, která je již  tradiční a nedílnou součástí festivalu.

20.00

Vystoupení Barmani Zlín a jejich Free Style a volná zábava

Neděle 11.00

Zahájení nedělního dne a představení celo víkendového programu a zúčastněných restaurací.

11.30

Vaření s Vaškem Formanem, Romanem Hadrbolcem a představení jejich vítězných menu.

Do toho nám něco sladkého upeče i Zdenička Minářová, která je vyhlášená svými dezerty.

Opět se bude pít pivo na rychlost a to děvčata i chlapci. Hrajeme o ceny z pivovaru Lobkowicz.

14.00

Vyhlášení soutěže o nejlepší dezert festivalu a předání slavnostního certifikátu.

V čele poroty Václav Forman, Roman Hadrbolec a Zdenička Minářová.

16.00 

Ukončení festivalu

Po celou dobu festivalu bude otevřen ústřičný a rybí bar, čerstvost ústřic zajišťuje společnost MAKRO- ZLÍN

Restaurace Octárna z Kroměříže

MENU

Marinovaný losos s medovo-limetovým dipem a domácím pečivem

Konfitovaná husí prsa na medu se zelím z červené řepy a  bramborovými noky

Vepřový bůček Qualivo, pečený do měkka v grilované úpravě, podávaný s kapustovým listem a bramborovou pusinkou se smaženou cibulkou

Rumpsteak Qualivo na grilu, krájený pod lampou, omáčka z pečeného česneku,  farmářský chléb z grilu

Špíz z jarní zeleniny s uzeným tofu, červenou cibulkou, na ragú z hlívy ústřičné a praženými dýňovými semínky

Směs jablíček, ořechů a brusinek v listovém těstě s přelivem krému z čerstvé vanilky


Restaurace La Brusla z Uherského Hradiště

MENU

Kulajda s hříbky, čerstvým koprem a žloutkovou espumou

Vepřová" Qualivo" roládka sous-vide s pyré z červeného zelí a kopřivová kroketka

Hovězí steak Qualivo s omáčkou z lišek a gratinovanými brambory s fenyklem

Marinované krevety s celerovým salátkem

Radiatori s pestem ze sušených rajčat a parmazánem

Dezert z čaje matcha, mangový gel a zázvorový chips


Restaurant Tacl z Holešova

MENU

Pomalu pečený hovězí krk Qualivo na kořenové zelenině a červeném víně, gratinované bramborové pyré s konfitovaným česnekem

Pórkovo– hruškový krém s modrým sýrem

Hovězí burger – domácí bulka, opečená anglická slanina, nachos zapečené čedarem, ledový salát, okurek, kouřová BBQ omáčka

Pečená vepřová žebírka v medovo-pikantní marinádě, domácí BBQ omáčka, jablíčková paprika plněná zelím, chléb
 
Chřestový mousse au chocolate z bílé čokolády na jahodovém ragú s redukcí tmavého balsamica


Restaurace Angus z Přerova

MENU

Karabáček z hovězího masa „QUALIVO“ připravený sous-vide v silném hovězím glace s bramborovými nočky ovoněnými čerstvým tymiánem a celerovým chipsem

Hamburger z vyzrálého hovězího masa plemene „ANGUS“ s křupavou slaninou, karamelovou cibulkou, čedarem a omáčkou chipotles z ostrých papriček

Plněná kuřecí prsíčka chorízem a mozarellou, pečená v jemné smetanové omáčce s kapari, doplněná gratinovanými bramborami s čerstvou šalvějí

Květákové kari se sojovou smetanou, čerstvým koriandrem a  kokosovým mlékem, podávané s pohankou

Vanilková panna cotta s malinovým coulis, skořicovou tyčinkou a jablkovým chipsem 


Restaurace Myslivna z Kroměříže

MENU

Hovězí Qualivo roláda z pupku, pečená přes noc, doplněná hráškovým pyré

Medailonek z Qualivo panenky se šťouchaným bramborem“ ALA „ Myslivna"

Zeleninový bulgur s grilovaným kozím sýrem

Wasabi zmrzlina s ovocným přelivem a domácí šlehačkou


Hotel Vega z Pozlovic

MENU

Grilovaný Luhačovický chléb s plátky pečeného bůčku servírovaném na zelí s červenou řepou, přelitý  redukovaným cibulkovo-česnekovým výpekem a jemně posypaný křenem

Batátový krém se se sušenými rajčátky,chilli papričkami, bylinkami a křupavými praženými  mandlemi

Grilovaná vepřová panenka s meruňkovou omáčkou s chilli papričkami a vlašskými ořechy. Podáváno s domácí ciabattou.

Hovězí Qualivo roláda s kořenovou zeleninou ovoněnou bylinkami, podávaná s domácím špekovo-cibulkovým knedlíkem, tradiční omáčkou našich babiček, brusinkovým máslem a smetanovým kaviárem –aneb „Svíčková trochu jinak“

Domácí minipavlovy s lehkým mascarpone krémem, lesním ovocem a malinovou redukcí



 

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MORAVIA QUALIVO FOOD FESTIVALU

-        Vstup je umožněn pouze návštěvníkům s platnou vstupenkou. Pořadatel je oprávněn uzavřít vstup do areálu do doby, než se odchodem dostatečného množství návštěvníků kapacita opět navýší. Výjimka může být udělena pouze návštěvníkům, kteří mají vstupenku zakoupenou v předprodeji.

-        Pořadatel si vyhrazuje právo k bezpečnostní kontrole a identifikaci návštěvníků u vstupu, stejně jako ke kontrole předmětů vnášených do areálu.

-        Není povoleno vnášet nebo používat:zbraně, pyrotechniku, plechovky, PET lahve, skleněné nádoby ani jiné nebezpečné předměty, stejně jako potraviny a nápoje, omamné nebo toxické látky.

-        Manipulace s otevřeným ohněm není návštěvníkům povolena.

-        -        Kouření je povoleno na vyhrazených místech.

-        Pořizování fotografií nebo audiovizuálního záznamu pro komerční využití bez souhlasu pořadatele není povoleno.

-        Vstupem na festival dává návštěvník souhlas k případnému pořizování fotografií nebo audiovizuálního záznamu,na kterém může být návštěvník zachycen a který může být dále užíván. Toto pravidlo se vztahuje i na nezletilé návštěvníky. Za pořizování a užívání takových materiálů  nenáleží odměna nebo jiná náhrada.

-        Návštěvníci jsou povinni dodržovat veškerá pravidla stanovená pořadatelem Moravia Food Festivalu.

-        Pořadatel si vyhrazuje právo neumožnit vstup takovým návštěvníkům (nebo vykázat z areálu takové návštěvníky ),kteří porušují pravidla stanovená organizátory festivalu, nebo návštěvníkům,které je možné považovat za bezpečnostní riziko, a to z jakéhokoliv důvodu( např. návštěvník pod vlivem alkoholu nebo psychotropních látek ). Takový návštěvník pozbývá nejen právo ke vstupu ( i v případě vstupenky zakoupené v předprodeji ), ale také nárok  na náhradu škody ( např. vrácením peněz za vstupenku ).

-        Zodpovědnost za nezletilé návštěvníky mají jejich zákonní zástupci, případně osoby vykonávající nad nezletilým návštěvníkem dohled.

-        Návštěvník nesmí v areálu festivalu bez zvláštní písemné smlouvy s pořadatelem vykonávat jakoukoliv obchodní či jinou podnikatelskou činnost, a to vlastním ani cizím jménem, ani jako zástupce třetí osoby, na vlastní ani na cizí účet.

PŘI NAPLNĚNÍ KAPACITY AREÁLU SI POŘADATEL VYHRAZUJE PRÁVO OMEZIT VSTUP OSOB DO AREÁLU AŽ DO DOBY NEŽ SE POČET NÁVŠTĚVNÍKŮ ZREDUKUJE!

-                                                                                                                                                                                     ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA.

PoPodle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímuúčtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.