V sobotním vydání 10. 9. ve Zlínském kraji a v pondělním vydání 12. 9. v Olomouckém o nás napsal Deník Šéf z televize bude dohlížet na gastrofestival v Kroměříži
V sobotním vydání 10. 9. ve Zlínském kraji a v pondělním vydání 12. 9. v Olomouckém o nás napsal Deník:Šéf z televize bude dohlížet na gastrofestival v KroměřížiMilovníci dobrého jídla se příští týden mohou těšit na nášup od Zdeňka Pohlreicha
ZUZANA MOLKOVÁ
Kroměříž – Milovníci toho nejkvalitnějšího jídla, těšte se! Do Kroměříže totiž příští víkend zavítá uznávaný šéfkuchařZdeněk Pohlreich, známý z televizního pořadu Ano, šéfe!
Zúčastní se totiž gastronomického festivalu v tamní restauraci Octárna.
„Jsme nadšení, že Zdeněk Pohlreich přijal naše pozvání na tuto akci,“ sdělil nadšeně za organizátory Vladimír Valouch, který je také manažerem hostující restaurace v hotelu Octárna v Kroměříži.
Letošní gastronomický festival startuje v pátek 16. září a potrvá do neděle. Místo konání je naplánováno na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna pod názvem Moravia Food Festival Kroměříž2011.
„Akce se bude konat za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví z Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Přerova, Prostějova, Uherského Hradiště a Zlína,“ prozradil Valouch s tím, že během festivalu se návštěvníci mohou těšit na doprovodný program, který bude probíhat na ozvučeném pódiu.
„Program bude mít kulinářské zaměření jako tak zvaná „cooking show“vyhlášených kuchařů, večerní flambování a mnoho dalšího.
Své umění předvede i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, je hostem celého festivalu,“ láká Valouch a dodává, že Pohlreichova kuchařská show s grilováním a následnou autogramiádou se bude konat v sobotu od 17 do 19 hodin. V sobotu pak v čase od 19 do 23 hodin zahraje Cimbálová muzika Josefa Marečka a zaručí skvělou atmosféru k posezení u vína.
Cílem a myšlenkou celého festivalu je především představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou.
„Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především svíčkovou na smetaně s houskovým knedlíkem,“ sdělil organizátor Valouch základní podmínky pro všechny zúčastněné.
Pokud tedy milujete dobré jídlo, rozhodně si tuto kulinářskou akci nenechte ujít. Návštěvníci festivalu navíc obdrží při odchodu z areálu malou pozornost z vinařství.