Kuchaři hotelu Lanterna vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku
Kuchaři Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku na Moravia Food Festivalu v Kroměříži.Recept na „vítěznou“ rajskou omáčku á la Lanterna“
Pomalu pečené vykostěné hovězí žebirko s rajskou omáčkou a žemlovo-perníkovými noky
Rajská omáčka
- Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) orestujeme na másle s nakrájenou cibulí, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, celou skořici, rajčatový protlak, sušené švestky, osolíme, opepříme, řádně provaříme 30 minut, poté přecedíme. Dle potřeby dochutíme solí a pampeliškovým medem, na zjemnění přidáme trochu másla.
Žemlovo-perníkové noky
- Nakrájenou žemli smícháme s mlékem se žloutky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílku a perníkové koření, osolíme a zlehka promícháme. Pomocí dvou polévkových lžic vytvoříme noky, které uvaříme v páře 12 minut.
Pomalu pečené vykoštené hovězí žebírko
- Hovězí žebírko osolíme, opepříme, orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji a poté dáme do trouby péct na 120° C zhruba 6 - 8 hodin. Po vytažení z trouby krájíme na tenké plátky.